RAMADA ORADEA

O investitie de 15 milioane euro adauga un nou reper pe harta francizelor RAMADA in Romania
Ramada Oradea – o investitie in modernizarea turismului bihorean
Trend Hospitality, partenerul strategic Ramada in Romania, Bulgaria si Moldova si ABA TURISM SRL anunta semnarea contractului de franciza si inceperea investitiei pentru constructia celui mai modern hotel de 3 stele din Oradea. Localizat la 900 metri distanta de Primaria Oradea, acesta este primul hotel din lantul Ramada din partea de vest a tarii si din Oradea. Hotelul are in plan o capacitate de 131 camere, fiind construit S+P+mezzanine+8, investitia urmarind sa acopere toate standardele de calitate Ramada.
Facilitatile Hotelului vor include 3 sali de conferinte cu o capacitate totala de 360 locuri, un club de sanatate, un restaurant cu bar si terasa si o parcare de 76 locuri.Hotelul se adreseaza in mod egal turismului de afaceri cat si turismului de vacanta fiind amplasat in centrul Cetatii Oradea.
In vecinatatea acestuia se va deschide in 2009 Era Shopping Center Park Oradea.


Un punct de atractie important pentru Oradea datorita ofertei de shopping vaste pe care o va oferi, iar vecinatatea orasului de autostrada A3 cu siguranta va oferi oportunitate de business hotelierilor din Oradea.
“ Este foarte importanta lansarea unui hotel Ramada in Oradea, deoarece orasul ofera o pozitie strategica pentru turismul de afaceri. Consideram ca planul partenerilor nostrii acopera prin salile de conferinta o arie slab dezvoltata in oras, iar apropierea de Baile Felix, Baile 1 Mai precum si destinatii turistice ca Stana de Vale, Arieseni, Pestera Ursilor si Padurea Neagra ne indeamna sa credem in capacitatea locatiei de a atrage turism de vacanta” declara Sonia Nastase, Senior Associate la Trend Hospitality.
“Investitia intr-un hotel inclus in lantul Ramada raspunde unei cerinte crescute pentru piata hotelurilor de 3 stele din Bihor, o crestere provenita din avantul economic al orasului. Investitia este substantiala si vine in urma unui studiu de fezabilitate serios care arata o crestere economica puternica si sustinuta a orasului, o crestere a cererii de servicii hoteliere la standarde internationale. Noi investim astazi intr-un hotel modern, cu instalatii ecologice si care va devenii un reper pentru oaspetii orasului nostru.” a spus Dl Valentin Ionescu, director general al ABA Turism SRL investitorul principal al hotelului Ramada Oradea.

Turismul de afaceri este principala ramura dezvoltata in Romania, dar atat la nivelul autoritatilor cat si la nivelul investitorilor se asteapta la o crestere a turismului de vacanta in urmatorii ani.
 
Nota despre Investitie
SC ABA TURISM SRL va investi aproximativ 15 milioane euro în construirea unui locatii hoteliere de 8 etaje pe Calea Aradului in Oradea. Investitia urmareste acoperirea standardelor internationale ale lantului Ramada si are urmatoarele caracteristici tehnice: sistem complex de ventilatie cu aport de aer proaspat si eliminare de aer viciat, climatizare optimala controlata electronic, sistem de supraveghere video, sistem de sonorizare incorporat, sistem date-voce cu reteaua structurata de telefonie si internet, sistem de iluminare ecologic, facilitati pentru persoane cu dizabilitati, etc.

Nota pentru Editori
In România, brandul Ramada este reprezentat de compania Trend Hospitality care actioneaza ca partener strategic in Romania, Bulgaria si Moldova si detine exclusivitate de francizare pe piata romaneasca a urmatoarelor branduri din portofoliul Wyndham Hotel Group: Ramada Worldwide, Super 8 Motel si Days Inn.
Ramada Worldwide este parte a grupului Wyndham Hotel Group, cel mai mare grup hotelier la nivel international, fiind prezent pe sase continente, cu mai mult de 6.550 de hoteluri si 551.000 de camere in 59 de tari pe 6 continente. Brandul Ramada a fost creat în 1954 si este astazi prezent cu peste 850 de hoteluri, in peste 25 de tari din lume.