Conferinta 2008

Trend Hospitality a acordat premiile de excelenta in industria ospitalitatii in cadrul conferintei Hospitality Trends Bucharest 2008

Trend Hospitality a acordat premiile de excelenta in industria ospitalitatii in cadrul conferintei Hospitality Trends Bucharest 2008 Peste 200 de participanti din industria ospitalitatii, investitori, dezvoltatori, proprietari de hoteluri si restaurante, precum si operatori, au fost prezenti pe 6 octombrie la un eveniment complex dedicat industriei de profil, organizat de Trend Hospitality Consulting & Management si de prestigiosul Institut INTEHL –The Institute of Inovation and Entrepreneurship de la Lausanne.
 
Cu aceasta ocazie, Trend Hospitality, companie de consultanta si consiliere de prima importanta, a desemnat premiile industriei in domeniu:
1. Premiul pentru hotelierul anului (Hotelier of the Year) a fost acordat d-lui Kurt Strohmayer, Director General JW Marriott Bucharest Grand Hotel – pentru implicarea si profesionalismul permanent cu care a contribuit la excelenta in serviciile de lux ale hotelului pe care il conduce;


 
2. Premiul pentru intreaga activitate (Lifetime Achivement Reward) a fost acordat d-lui Mihai Rajnita, secretar general FIHR (Federatia Industriei Hoteliere din Romania) – pentru aportul adus in dezvoltarea industriei romanesti a turismului;
 
3. Premiul pentru cea mai buna initiativa in domeniul educatiei in turism (Best Initiative in Hospitality Education) s-a conferit companiei THR Consulting Group – pentru initiativa de dezvoltare a competentelor in domeniul ospitalitatii, cu accent pe aplica?ii practice;
 
4. Premiul pentru lansarea anului (Opening of the Year) a fost acordat Hotelului Radisson SAS, Bucuresti – pentru deschiderea celui mai nou hotel de lux din Bucuresti;
 
5. Premiul pentru cea mai buna dezvoltare imobiliara a anului (Best New Development) a fost conferit proiectului Silver Mountain din Poiana Brasov – pentru cel mai ambitios proiect imobiliar de pe piata romaneasca.

 
Premiile, realizate de artistul Alexandru Ghildus, au fost inmanate de CEO al companiei Trend Hospitality Consulting & Management, d-l Tinu Sebesanu, si de echipa sa.

Tinu Sebesanu: Ma bucur ca cei mai importanti jucatori ai industriei ospitalitatii in Romania au fost prezenti la acest eveniment. Mai mult, impreuna cu lectorii internationali care ne-au onorat cu prezenta si care ne-au impartasit din experienta lor din domeniu, au fost dezbatute problemele si tendintele industriei. Am constituit o agenda a evenimentului, care sa contina tendintele pentru industria ospitalitatii in viitorul apropiat, astfel incat toti participantii sa aiba la sfarsit cel putin o afacere inceputa sau o idee de afacere.

Dintre concluziile conferintei: industria hoteliera romaneasca, si prin corelare intreaga industrie a ospitalitatii, va fi in continuare in crestere (mai ponderata insa decat cea din 2007). In prima jumatate a anului 2008 avem o crestere cu 25% a numarului de camere si un trend asemanator anului 2007 pentru rata de ocupare medie a hotelurilor.Investitorii vad Romania ca o piata cu potential de crestere pentru industria ospitalitatii, mai ales prin dezvoltarea acesteia in afara capitalei.


 
Se observa cresteri importante in cererea de cazare pentru cele mai importante orase ale tarii. Investitorii se vor indrepta catre piata de 3 si 4 stele, insuficient acoperita in acest moment pe piata romaneasca.
 
Evenimentul care a avut loc pe 6 octombrie s-a bucurat de prezenta unor nume internationale importante, dintre care amintim:
 

 • Adela Cristea, Development Manager, Europe & Africa Hilton Hotels
 • Jean-Francois Laporte, Associate Director, CB Richard Ellis Hotels CEE
 • Saar Sharon, Senior Vice President, Jones Lang LaSalle Hotels; Capital Markets CEE, London
 • Helga Koderhold, Senior Client Executive la Group Real Estate & Leasing; Hotels & Tourism Erste Group Bank AG, Vienna
 • Yasmine Mahmoudieh, CEO, Mahmoudieh Design
 • Elodie Casola Dunkin, Business Development Manager, Tourism & Leisure Advisory Services


 

 • Christian Michel, Regional Vice President Development, Wyndham Hotel Group International
 • Leo Brand, CEO, Swisscom Hospitality Services
 • Philippe Attia, Senior Vice Presedinte Operatiuni la Dolce Hotels & Resorts
 • Vincent Levy, Senior Director pe Achizitii si Dezvoltare la Starwood Hotels & Resorts Worldwide, Inc.
 • Stowe Shoemaker, Prodecan si membru in consiliul de administratie la School of Hotel Administration, Cornell University

 
Agenda evenimentului a atins cele mai importante subiecte ale industriei, de la impactul legislatiei europene in domeniu la solutii de management, prezentarea oportunitatilor de dezvoltare locala si a tendintelor 2009, noutati in design-ul hotelier, francizare si management, importanta unui brand in domeniul ospitalitatii, oportunitati de francizare a unor branduri internationale in Romania, precum si probleme legate de managementul resurselor umane in domeniu.


 
Pentru a primi prezentarea in format PDF, va rugam completati formularul de mai jos:

Prenume

Nume

Email

Compania